Agenda

Zaterdag 25 september

25-09-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen' te zien. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal. Drie thema’s, soms overlappend in tijd, vertellen over de belangrijkste periodes uit het artiestenbestaan van Bas en Aad van Toor: The Crocksons, Bassie & Adriaan Live en Bassie & Adriaan op tv. Kijk mee achter de schermen van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en sta bij de Wall of Fame stil bij de lange, succesvolle carrière van misschien wel de beroemdste broers van Nederland.

Molen Aeolus open voor publiek

VLAARDINGEN – Molen Aeolus aan de Kortedijk is iedere laatste zaterdag van de maand van 110.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Vanaf de balie kan worden genoten van het mooie uitzicht. De molengidsen zijn aanwezig en vertellen het publiek graag meer over de geschiedenis, de functie en de werking van de authentieke korenmolen van Vlaardingen.

Foto-expositie: ‘Wat doe jij in Vredesnaam?

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is de foto-expositie  ‘Wat doe jij in Vredesnaam?’ te zien.  Fotografen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis gingen aan de slag met het thema van de Vredesweek 2021: ‘Op weg naar een inclusieve samenleving’, een samenleving waarin iedereen gezien en gehoord wordt, ongeacht afkomst, sociale status of beperking. Zij brengen ‘inclusie’ ten opzichte van ‘exclusie' in beeld. En ook de kernvraag van de PAX Vredesweek: Wat doe jij in Vredesnaam?. Het resultaat wordt tot en met 31 oktober getoond.