Agenda

Zondag 29 mei

29-05-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

Rondleiding in Voedselbos Vlaardingen

VLAARDINGEN – Iedere laatste zondag van de maand is er een rondleiding door het Voedselbos tussen de Zuidbuurt en de Van Boendaleweg. In het voedselbos groeien voornamelijk eetbare soorten planten, bomen en struiken. De wandelingen starten om 15.00 uur en duren zo’n anderhalf uur. Na afloop bepaal je zelf wat je het waard vond en dit bedrag doneer je aan de persoon die de rondleiding verzorgt. Graag vooraf aanmelden voor de rondleiding via: info@voedselbosvlaardingen.nl.

150 jaar Nieuwe Waterweg: Rivierzone Essay

VLAARDINGEN - Fotograaf Jeroen Musch fotografeerde in opdracht van Museum Vlaardingen de afgelopen jaren de Vlaardingse oevers langs de Nieuwe Maas. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water. Te zien in Museum Vlaardingen tot en met 3 juli.

Truus Bonjenoor exposeert in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Tot 7 juni exposeert Truus Bonjenoor - Doelman in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 te  Vlaardingen. Het is een kleurrijke expo uitgevoerd in verschillende technieken. De expositie is dagelijks te bekijken tijdens openingstijden van 13.00 tot tot 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om naar het werk van Truus te komen kijken onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ode aan het stadspark: wandeling door het Hof en Oranjepark

VLAARDINGEN - In museum Vlaardingen is tot en met 3 juli een zomerse tentoonstelling te zien met het stadspark in de hoofdrol. Unieke foto's  van bezoekers en evenementen in de Vlaardingse stadsparken het Hof en het Oranjepark, aangevuld met schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken, waarin het stadspark centraal staat.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date