Duizend euro boete voor te hoog geladen vrachtwagen

20-07-2020 112 Redactie

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - Een vrachtwagenchauffeur besloot maandagmiddag het risico te nemen om de Beneluxtunnel in te rijden hoewel hij twijfelde aan de hoogte van zijn lading. Vlak voor de tunnel stopte hij op de vluchtstrook om de hoogte van zijn lading te meten. Dit leverde gevaarlijke situaties op omdat er geen afremmende verkeersmaatregelen waren genomen. Een passerende busje van de Marechaussee zag de vrachtwagen staan en ging over tot het beveiligen van de situatie.

De chauffeur was inmiddels weggelopen en nergens meer te bekennen. Toen hij terug kwam is hem duidelijk gemaakt dat hij nooit zijn voertuig had mogen achterlaten. Rijkswaterstaat sloot de toegangsweg naar de tunnel af zodat de vrachtwagen achteruit rijdend de snelweg kon verlaten. Hier werd de juiste hoogte gemeten 4,25 meter terwijl er in Nederland een maximum geld (zonder vergunning) van vier meter. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van duizend euro.

Ook het bedrijf waar de vracht geladen was aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen krijgt hiervoor een bekeuring omdat ze ook verantwoordelijk zijn. Ondanks de gevaarlijke actie van de chauffeur was Rijkswaterstaat wel blij dat hij op tijd gestopt was en zo een mogelijk enorme schade aan het plafond van de tunnel bespaard is gebleven.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date