FIOD doorzoekt zes locaties in omkopingsonderzoek

29-07-2020 112 Redactie

VLAARDINGEN - De FIOD heeft dinsdag 28 juli drie woningen en drie bedrijfslocaties verspreid over de regio doorzocht. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar omkoping, verduistering, oplichting en valsheid in geschrift. In het kader van dit onderzoek was er ook een inval bij een Vlaardings bedrijf. De FIOD heeft beslag gelegd op administratie, een contant geldbedrag van 60.000 euro, een manege en een vakantiehuis. Er zijn geen aanhoudingen verricht.  

Het onderzoek richt zich op meerdere verdachten. Twee verdachten zijn nauw betrokken bij een manege in de omgeving van Rotterdam. Het vermoeden is dat zij via verhullende constructies verbouwingen hebben laten uitvoeren aan de manege. Vermoedelijk werd zowel de opdrachtgever als de werkomschrijving aangepast op de facturen, waardoor deze privé opdrachten als zakelijk werden verantwoord.

Daarnaast is het vermoeden dat facturen werden opgehoogd via een tussengeschoven onderneming, waarna vervolgens het verschil tussen de verdachten werd verdeeld. Deze constructie was mogelijk door samenspanning tussen twee medewerkers van de onderneming die de facturen uiteindelijk betaalden. Dit levert de verdenking van corruptie en valsheid in geschrift op.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date