Illegale woonruimte bij integrale bedrijvencontrole

17-03-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen heeft vorige week een integrale bedrijvencontrole gehouden. Bij deze controle op bedrijventerrein Groot Vettenoord en op de Arij Koplaan is een aantal misstanden aangetroffen.

Bij een aantal bedrijven waren de brandblussers niet gekeurd.  Bij een bedrijf waren de gevaarlijke stoffen niet juist opgeslagen. Op de bovenverdieping van een bedrijf is een illegale woonruimte ontdekt en twee bedrijven moeten zich melden bij de DCMR. De sociale recherche van Stroomopwaarts stelt een onderzoek in naar een medewerker die geen contract kon aantonen. De opslagplaats van een drankengroothandel was zo vervuild dat de Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek instelt.
 

Samenwerking tijdens controle

Bij een integrale controle wordt gecontroleerd of bedrijven voldoen aan de uitgegeven vergunningen en andere geldende regels. Hier valt te denken aan (brand)veiligheid en onveilige situaties. Deze integrale controle is een samenwerking tussen de politie, DCMR, Stedin, brandweer, de sociale recherche van Stroomopwaarts en gemeente Vlaardingen. Door met diverse controlerende instanties tegelijk op pad te gaan wordt de overlast voor de ondernemers tot een minimum beperkt. De controles worden jaarlijks meerdere keren georganiseerd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date