Vlaardingse terreurverdachte is Morad M.

28-09-2018 112 Redactie

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - De in Vlaardingen wonende terreurverdachte is de 21-jarige Morad M. Dat is vandaag bekend geworden. Morad werd gisteren samen met zes anderen gearresteerd op verdenking van vergevorderde plannen om in Nederland een bloedige jihadistische aanslag te plegen. Morad woonde pas kort in Vlaardingen. Hij is, net als een aantal andere verdachten afkomstig uit de Arnhemse wijk Presikhaaf en geniet daar enige bekendheid als kickbokser.

Morad heeft twee halfbroers die eerder in beeld kwamen bij de veiligheidsdiensten. De elf jaar oudere Abdelkarim A. was één van de eerste Syriëgangers en riep zijn broeders in een filmpje op youtube op om een sterke daad te stellen tegen de Nederlandse overheid. Abdelkarim kwam in 2015 in Syrië om het leven. Een andere halfbroer van Morad is Mohammed el A. Ook hij werd verdacht van uitreizen naar Syrië maar hij kwam niet ver. Mohammed werd in Duitsland aangehouden en bleek in het bezit van camouflagekleding en bivakmutsen. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

Bij de doorzoekingen van de woonadressen van de verdachten is gisteren beslag gelegd op aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen voor explosieven voor bomvesten en 100 kilo kunstmest, mogelijk geschikt voor een autobom.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date