Categorieën

Service

Eerste paal Villa Delphia in Westwijk geslagen

Eerste paal Villa Delphia in Westwijk geslagen
Wonen

Eerste paal Villa Delphia in Westwijk geslagen

  • Redactie
  • 01-09-2016
  • Wonen
Eerste paal Villa Delphia in Westwijk geslagen
VLAARDINGEN - Twee aanstaande bewoners, Bianca de Bruin en Fons Westerdijk (cliënten van Stichting Philadelphia), hebben samen met wethouders Hans Versluijs (Bouwen en Wonen) en Cees Oosterom (Zorg en Welzijn) en Harrie Bosch (directeur-bestuurder Waterweg Wonen) de eerste officiële eerste paal van het nieuwe woongebouw ‘Villa Delphia’ geslagen. In ‘Villa Delphia’ komen 36 woningen die bestemd zijn voor cliënten van Stichting Philadelphia en 12 sociale huurwoningen.  Het gebouw komt op de groenstrook waar de Wiardi Beckmansingel en Agricolastraat elkaar kruisen. 

Stichting Philadelphia biedt begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking. Philadelphia helpt haar cliënten het beste uit zich zelf te halen. Op deze nieuwe locatie biedt zij 24 uur per dag zorg en begeleiding op maat in groepswonen aan. Alle cliënten zijn dolblij dat ze door de nieuwbouw meer ruimte krijgen. Bianca de Bruin reageert als volgt op haar aanstaande nieuwe woning: ,,Ik kijk er zo naar uit dat ik in mijn eigen badkamer kan douchen en niet meer hoef te wachten tot de badkamer vrij is.’’ De aanstaande bewoners waren in groten getale aanwezig bij de officiële handeling. 

De cliënten van Philadelphia wonen nu verdeeld over twee locaties in woningen die niet meer voldoen aan de huidige eisen. Door deze samen te voegen in één nieuw gebouw kan veel betere zorg worden aangeboden. De 36 zelfstandige woningen worden geclusterd in vier groepen met ieder een gemeenschappelijke voorziening. 

Omleiding


Wegens veiligheidsoverwegingen wordt de doorgang van de dr. Wiardi Beckmansingel naar de Datheenstraat geheel afgesloten (zowel het fietspad als het voetpad). De bouw is onlangs gestart en duurt naar verwachting tot eind 2017. In overleg met de gemeente Vlaardingen is een tijdelijk zebrapad aangelegd aan de dr. Wiardi Beckmansingel.