Rode Kruis zwemgroep bestaat 60 jaar

11-05-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Het was op 9 mei 's avonds feest in zwembad de Kulk, het restaurant was versierd en een uur eerder dan normaal kwamen de zwemgasten, mensen die hulp nodig hebben bij het zwemmen. Het was gezellig, omdat de huidige en oud-Rode Kruis vrijwilligers aanwezig waren, onder meer Eric Baas die 15 jaar coördinator is geweest. Met een hapje en een drankje werd er genoten van clown Mikkie van de Stichting de Mikkies. Hij zorgde voor een heerlijke humoristische en muzikale sfeer.

De voorzitter Wim Goedendorp feliciteerde iedereen met dit jubileum. Hij vroeg in zijn praatje wie er zestig jaar geleden bij was geweest. Hij vertelde dat dr. Verstege, welbekend in Vlaardingen, mee geholpen heeft om deze Rode Kruis activiteit op te zetten. Sindsdien helpen de Rode Kruis vrijwilligers al zestig jaar iedere dinsdagavond de zwemgasten. Soms moet er naast iemand gezwommen worden, maar er kan ook een zwemcertificaat behaald worden.

Vaak wordt het uurtje zwemmen afgesloten met wateraerobics of een spel. De huidige coördinatoren Annemieke Boers en Annika Veelen kregen namens het bestuur een mooi boeket bloemen voor hun inzet en organisatie van de zwemgroep. Van 20.30 tot 21.30 uur gingen de zwemgasten en vrijwilligers weer gewoon zwemmen! Nieuwe zwemgasten en vrijwilligers kunnen zich opgeven via de mail: informatie-rodekruisnwn@xs4all.nl of via de telefoon 010 - 234 20 149 iedere werkdag van 09.00 -12.00 uur bij de Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg Noord

Gerelateerd