Categorieën

Service

Bert Blase van start als burgemeester

Bert Blase van start als burgemeester
Politiek

Bert Blase van start als burgemeester

  • Redactie
  • 04-08-2014
  • Politiek
Bert Blase van start als burgemeester

VLAARDINGEN - Bert Blase is vandaag gestart als nieuwe waarnemend burgemeester van Vlaardingen. De keuze voor Blase is gemaakt in nauw overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad.

De fractievoorzitters uit de raad hebben overlegd met de commissaris van de Koning. De fractievoorzitters willen dat de waarnemend burgemeester onderzoekt of en zo ja hoe de bestaande samenwerking met buurgemeenten verder kan worden uitgebouwd. Daarnaast willen de fractievoorzitters een positieve wending geven aan de interne politieke verhoudingen. Gezamenlijk is de verwachting uitgesproken dat de waarneming tenminste voor de duur van één jaar zal zijn.

Bert Blase is een ervaren bestuurder. Van 2007 tot 2009 was hij interim gemeentesecretaris bij de gemeente Alblasserdam. Ook was hij in die periode algemeen directeur Drechtsteden. Sinds 2009 was Blase burgemeester van Alblasserdam. Daarnaast vervulde hij sinds 2012 het waarnemend burgemeesterschap van Hardinxveld-Giessendam. Blase was sinds 2009 ook vice-voorzitter van het Drechtstedenbestuur. Hij is lid van de PvdA.