Buizengat: waterpret of overlast?

28-06-2020 Nieuws Redactie

Fotografie: Frits Nolet

VLAARDINGEN – Decennia en langer geleden was er aan het Buizengat veel bedrijvigheid door de aanwezige scheepswerven. De straatnamen aan de kant van de Korte Dijk, zoals Werf van Pronk, herinneren daar nog aan. Nadien werden er woningen gebouwd en veel bewoners koesterden zich in de rust en ruimte aan het water.

Totdat deze week het prachtig weer werd en het Buizengat werd ontdekt door grote groepen jongeren, die zich er vooral vermaakten maar voor omwonenden was het afzien;  ,,,Recreërende jongeren zorgen voor veel overlast in de vorm van gegil, schreeuwen, een scootertje hier, een gettoblaster daar, en dan nog maar niet te spreken over de rommel die na het bezoek word achtergelaten of de verontwaardigde blik als men vraagt met elkaar rekening te houden’’, aldus bewoners. En vanuit Toezicht & Handhaving wordt er geen actie wordt ondernomen. ,,Genoeg recreatiemogelijkheden in Vlaardingen waar het gaat om waterpret’’, schrijven bewoners uit de omgeving van het Buizengat. ,,De Krabbeplas, het strandje bij de Nieuwe Maas en het Hof, om er zo maar een paar te noemen. De borden met Spe(e)lregels die er staan geven ook aan dat je geen geluidsoverlast moet veroorzaken en je rommel opruimen, maar blijkbaar kiest de Gemeente voor het ‘steek je kop in het zand techniek. Als we er geen aandacht aan geven is het er niet’’.

Waar er door omwonenden dus vooral overlast wordt ervaren zijn er weer anderen die dit toch anders zien. Zo kregen we foto’s toegestuurd van Frits Nolet die het onder meer heeft over ‘waterpret bij het Buizengat’. En dat ziet er inderdaad feestelijk uit. Voor beide kanten is dus wat te zeggen, maar dat hangt van verschillende factoren af. Bewoner of geen bewoner, hoe ver je in het Buizengat afwoont van de plek waar de jongeren vertoeven, of je aan het werk bent elders als de jongeren er zijn en nog meer. De komende week is het in ieder geval wat koeler, dus rustiger aan het Buizengat.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date