De ijsbaan is geopend

03-01-2018 Nieuws Redactie

De ijsbaan aan de Schiedamsedijk. (foto: Stadsarchief Vlaardingen)

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Nu eerst een kleine inhaalslag: 2 januari 1904: De ijsbaan is geopend.

Winters met lange periodes met strenge vorst waren begin vorige eeuw eerder regel dan uitzondering. Anders dan nu, kon er dan ook eigenlijk ieder jaar wel geschaatst worden. Dat deed men uiteraard op de Vaart maar ook het terrein van de Vlaardingsche IJsclub aan de Schiedamsedijk was populair.

Als een loopend vuurtje was gisteren het nieuws door de stad gegaan, dat de ijsbaan aan den Schiedamschendijk geopend zou worden, zoodat gistermiddag reeds honderden schaatsenrijders en rijdsters er zich op bewogen. Het ijs was prachtig en daar er twee banen zijn aangelegd, die van elkander zijn afgescheiden door palen, konden er geen botsingen plaats hebben. Een viertal kramen waren er ook aanwezig, zoodat het geheel een aardig gezicht opleverde. Indien het bestuur der IJsclub dan ook voornemens is een ijsfeest te orgamseeren, is het te hopen, dat het beter zal slagen dan verleden jaar, daar er toen door den plotseling ingevallen dooi niets van is gekomen.

Gerelateerd