Ergonomisch thuiswerken? Dit mag niet ontbreken!

22-01-2021 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Nu thuiswerken de nieuwe standaard is geworden, proberen we thuis ons vertrouwde kantoor na te bootsen. Maar waar kantoor vaak de mogelijkheden biedt tot ergonomisch werken, met een verstelbaar bureau, ergonomische stoel en een computerscherm op ooghoogte, is het thuis soms improviseren. Fysieke ongemakken liggen daarmee op de loer. Lees hier hoe je een laptopbochel kunt voorkomen!

Voorkom fysiek ongemak
Een niet-ergonomische houding kan verregaande gevolgen hebben voor je lichaam. Een slechte werkhouding kan bijvoorbeeld zorgen voor gespannen spieren en leiden tot rug-, nek- of hoofdpijn. Met de juiste houding en hoogte van je bureau, beeldscherm en bureaustoel kun je een bezoekje aan de fysiotherapeut voorkomen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat werken in de verkeerde houding tot 17 procent productiviteitsverlies kan veroorzaken.
We presenteren daarom drie essentiële producten om ook thuis ergonomisch te werken:

1. Laptopstandaard
Het nadeel van werken via een laptop is vaak dat het toetsenbord vastzit aan het beeldscherm. Dat maakt het lastiger om je beeldscherm op de juiste hoogte te zetten. Wanneer je laptop te laag staat, kan een verkeerde werkhouding ontstaan. Je kijkt bijvoorbeeld teveel naar beneden waardoor je je nek belast, of hebt met je gehele lichaam een voorovergebogen houding. Daardoor ontstaat veel druk op je nek en schouders. Om een voorovergebogen houding te voorkomen is een laptopstandaard een ergonomisch verantwoord hulpmiddel. Om een optimale werkhouding te creëren is het daarnaast aan te raden een laptopstandaard te combineren met een los toetsenbord en een muis. Zo zit je niet in het scherm van je laptop gedoken.  

2. Zit-sta werkplek
Wil je het zittend werken graag afwisselen met staan? Goed bezig! Bij staand werken pompt je hart tien keer zoveel bloed rond in je lichaam. Door een effectieve bloedcirculatie blijf je gezond maar ook scherper. Om staand te kunnen werken beschik je thuis echter niet altijd over het juiste bureau. Met een Newstar Zit-Sta werkplek transformeer je ook een standaard bureau in een zit-sta bureau. Door het liftmechanisme kun je eenvoudig wisselen tussen zitten en staan. Het werkblad biedt plaats aan een laptop en monitor en heeft een lager gelegen houder voor je muis en toetsenbord.

3. Monitorarm
Maak je thuis gebruik van een monitor? Dan is de kijkhoogte van je beeldscherm meestal al beter  dan wanneer je een laptop gebruikt. Toch is niet elke monitor in te stellen op de ideale hoogte. Met een monitorarm kun je je beeldscherm niet alleen eenvoudig in hoogte verstellen, maar ook kantelen, zwenken en roteren. De monitorarm bevestig je eenvoudig aan de rand van je bureau via een bladdoorvoer of bladklem.

Op zoek naar alles voor een ergonomisch thuiskantoor? Kijk dan in onze webshop.

Gerelateerd