Fonds verstrekt donaties aan burgerinitiatieven

22-05-2015 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Vanwege het succes van vorig jaar, organiseerde het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ook dit jaar weer een programma voor burgerinitiatieven. Niet alleen stichtingen en verenigingen maar ook groepjes actieve burgers konden nu een donatie aanvragen voor een goed (buurt)initiatief.

Inmiddels zijn alle aanvragen beoordeeld. Vijf inzendingen zijn beloond met een donatie. Hierdoor kunnen de initiatiefnemers zich nu volledig richten op het uitvoeren van hun initiatieven. Opvallend was dat er dit jaar veel aanvragen werden ingediend van burgers die met elkaar de straat willen opknappen. Door onder andere duobankjes en social sofa’s te plaatsen, willen buurtbewoners het onderlinge contact  verbeteren en nieuwe ontmoetingen realiseren tussen de diverse doelgroepen in de wijk. Ook de kleding- en spullenbank in Schiedam Nieuwland heeft een donatie ontvangen. Zij kunnen hun activiteiten nu verder uitbreiden en trainingen voor de vrijwilligers verzorgen. 

Stichting van Ruytenburch start binnenkort met het project De Eetkazerne. Iedere week worden er maaltijden gemaakt met groenten en kruiden van het land. Vrijwilligers en andere geïnteresseerden kunnen meehelpen en mee eten. Het Fonds stelt een donatie beschikbaar voor de aanschaf van diverse keukenbenodigdheden. In Schiedam gaat een grote groep vrijwilligers aan de slag om de voormalige R.K. Begraafplaats in ere te herstellen en deze in de toekomst onderhouden.

Gerelateerd