Categorieën

Service

Glas op terras mag weer!

Glas op terras mag weer!
Uit

Glas op terras mag weer!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 01-04-2015
  • Uit
Glas op terras mag weer!

De start van de kroegentocht van de burgemeester met ONS.Vlaardingen in 2014

VLAARDINGEN - ,,Vanaf 1 april houden we een proef van zes maanden met het weer toestaan van glas op het terras’’. Tijdens de persbijeenkomst gisteren deelde burgemeester Bert Blase dit resultaat mee van het overleg dat hij met de Horecabond Nederland in Vlaardingen heeft gehad. Het ‘glasverbod’  dateert alweer van de periode dat Tjerk Bruinsma burgemeester was en was ingesteld omdat er toen teveel glas vanuit de terrassen op de openbare weg terecht kwam.

Verschillende regels voor kroeg en restaurant van de buren

Bij één van zijn kennismakingsbezoeken, op 28 augustus vorig jaar, werd burgemeester Blase door ONS.Vlaardingen meegenomen op kroegentocht. Bij een tussenstop bij Uitblinker-winnaar Marco Geluk van Malle Babbe, sprak deze hem al aan op de verschillen in regels en handhaving voor kroegen en restaurants. Zo is het de horeca, waar veel nadruk ligt op de ‘barfunctie’, niet toegestaan om na elf uur ’s avonds glaswerk op het terras te hebben, terwijl op de terrassen van de restaurants van de buren dit wel mag.

Drie keer in de fout?

Aan de afspraak over glas op terras zijn wel een aantal spelregels verbonden. De horecabedrijven zullen tijdens de proefperiode posters ophangen met de tekst ‘Houd uw glas op het terras’. De ondernemers en hun personeel zullen zelf ook alert zijn en bezoekers waar nodig vertellen dat het niet toegestaan is met glaswerk de openbare weg op te gaan. Op de terrassen zal door de medewerkers zelf de drankjes in glazen geserveerd worden; afhalen aan de bar en er zelf mee naar buiten lopen is niet toegestaan.

Wanneer een ondernemer zich niet aan de afspraken houdt dan krijgt deze bij een eerste constatering een brief met daarin nog eens de afspraken op papier. Bij een mogelijk derde overtreding zal het glasverbod voor de betreffende individuele ondernemer weer van toepassing zijn.

Vooralsnog zijn de ondernemers van plan een succes te maken van de proef van het werken zonder glasverbod. Goede wijn behoeft daarbij niet alleen geen krans, maar smaakt nog beter in een glas dan in een plastic bekertje !