Inloophuis De Boei geopend

08-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Met de symbolische ontvangst van een sleutel opende op vrijdag 7 juli wethouder Cees Oosterom inloophuis De Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, direct naast de C&A. Het inloophuis is de ontmoetingsplaats voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. De Vlaardingse Boei is een initiatief van de Stichting Vlaardingen Geeft die vorig jaar is gestart met het inzamelen van geld voor de realisatie van dit huis, Zo organiseerde Vlaardingen Geeft in november vorig jaar ''Het feest van het jaar'' in de Stadsgehoorzaal waarmee meer dan €15.000 werd opgehaald.

In De Vlaardingse Boei kunnen mensen, die met kanker geconfronteerd zijn en hun naasten en nabestaanden, terecht voor een laagdrempelig niet-medisch aanbod, zoals een praatje met lotgenoten, informatie, advies (kenniscentrum), (psycho-)sociale ondersteuning en ondersteunende activiteiten. Naast het bieden van een ontmoetingsplek, wil de Boei ook activiteiten gaan organiseren in samenwerking met Vlaardingse ondernemers, zoals yogalessen of andere trainingen in groepsverband.

In Rotterdam en Schiedam werden al eerder inloophuizen geopend en nu is dus ook de Vlaardingse Boei een feit. Het inloophuis zal door vrijwilligers worden gerund. Voor de inloop is De Vlaardingse Boei geopend op woensdag  van 13:00 - 16:00 uur, vrijdag van 18.30 - 21:30 uur en op zaterdag van 10:00 - 13:00 uur.

Meer informatie op http://www.devlaardingseboei.nl/ 

Gerelateerd