Negende Haring en Bier Wandeltocht in zicht

24-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Zaterdag 2 juni is de Haring en Bier Wandeltocht door Vlaardingen. De tocht wordt inmiddels voor de negende keer georganiseerd door de vriendengroep die schuilgaat achter de prozaische naam 'het blauwe vaasje'. ,,De gezelligste wandeltocht door ons mooie Vlaardingen'', zo beschouwen zij het evenement zelf. 

,,Tijdens de route kun je genieten van al het mooie groen, de mooie stadsgezichten en al het onverwachte dat de route dit jaar te bieden heeft. Ondertussen zet je toch maar een mooie prestatie neer en als je dan moe maar voldaan de finishlijn passeert en je zwaar verdiende medaille opgespeld krijgt, kom je in een warm bad van feestelijke gezelligheid terecht. Als jij daar dan deel van uitmaak met een ijskoud biertje, terwijl je net die heerlijke haring naar binnen hebt laten glijden, dan voel je je als een God in Frankrijk! Daarom wil men meelopen met de Haring en Bierwandeltocht!''

De haring en Bierwandeltocht telt dit jaar 2018 wandelaars, niet alleen uit Vlaardingen maar uit alle windstreken: Zoetermeer, Alkmaar, Groningen, Australie en zelfs Suriname. het thema is dit jaar Vlaardingen 1018! 

De Haring en Bier Wandeltocht start en eindigt op de gezellige Westhavenplaats in het centrum van Vlaardingen. Rondom de Westhavenplaats bevinden zich diverse horeca gelegenheden waar u na afloop natuurlijk ook gezellig een hapje kunt eten. Tijd: De starttijden voor de diverse afstanden zijn als volgt 25km tussen 8.00 uur en 9.30 uur en 15km tussen 9.30 uur en 10.30 uur.

Meer info: www.haringenbierwandeltocht.nl.