Niet geknakt, maar gesnoeid

21-03-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De winter aarzelt nog een beetje. Blijft hij nog even of is het tijd om plaats te maken voor het voorjaar? Wie niet aarzelen, zijn de aannemers die het groenonderhoud in Vlaardingen verzorgen. Zonder pardon gaat de snoeimachine over de beplanting. Van het resultaat schrikken veel bewoners. Heeft die aannemer nu in een klap een heel perk om zeep geholpen? Nee, gelukkig niet!

Alle te snoeien beplanting in de openbare ruimte van Vlaardingen krijgt eens in de drie tot vier jaar een snoeibeurt. Dit is nodig omdat planten anders te hoog worden, sliertig kunnen worden of bijvoorbeeld het overzicht voor fietsers en andere verkeersdeelnemers belemmeren waardoor de verkeersveiligheid in gevaar komt. Daar waar veel schoffelwerk en bijvoorbeeld het opruimen van zwerfafval in de beplanting veelal door medewerkers van Stroomopwaarts gedaan wordt, verzorgen aannemers het machinale onderhoudswerk in de stad.

 

Klepelbak

Het machinaal snoeien gebeurt met een ‘klepelbak’ of een grote heggenschaar. Het grote voordeel is dat de planten daarmee razendsnel en gemakkelijk tot de gewenste grootte teruggebracht kunnen worden. Het nadeel is dat een pas gesnoeide plant er niet fraai uitziet. Dat maakt dat bewoners zich in verschillende wijken zorgen maken over de groenperken in hun straat. De buitenruimte doet er immers toe! En goed verzorgd groen geeft uw buurt een gastvrij uiterlijk en een eigen karakter. Gelukkig is het niet nodig om bezorgd te zijn. De planten zijn niet stuk en lopen in het voorjaar gewoon weer uit. Dus laat nu die temperatuur maar weer stijgen en het zonnetje doorbreken!Gerelateerd