Nieuwe ijsvogelkijkwand langs de Poldervaart

22-02-2023 Nieuws Redactie

REGIO - Op initiatief van Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV) is er een nieuwe toekomstbestendige ijsvogelkijkwand geplaatst. Deze wand staat bij de Poldervaart in Schiedam ter hoogte van de begraafplaats.

Een ieder wordt uitgenodigd om de wand te bezoeken, daarbij is het van belang niet naast de wand te gaan staan maar keurig netjes achter de wand te blijven. Er zijn voldoende kijkgaten gemaakt!! De werkzaamheden zijn op 15 februari jl. door de Buurtwerkplaats de Buren gestart en dankzij de goede voorbereiding een paar dagen later al opgeleverd. 

De oude wand is in 2019 door leden van Natuurlijk Waterweg-Noord gebouwd en de vogels hebben afgelopen jaren ongestoord kunnen broeden. In 2022 zijn zelfs drie legsels groot gebracht.

De oude ijsvogelwand gemaakt van wilgentenen was voor de tweede keer in zeer slechte staat. De kijkgaten zijn wederom vergroot, takken verwijderd en weg gerot. Zelfs zijn er takken met een zaag verwijderd. Eigenlijk vernield zou je kunnen zeggen. De kans bestond dat de ijsvogels in het nieuwe seizoen in 2023 niet meer tot broeden zouden komen als er niet ingegrepen zou worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date