Nieuwe wijkcontainers voor groente-, fruit- en etensresten

12-02-2020 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Vanaf deze week is Irado in Vlaardingen gestart met het plaatsen van ruim 300 containers voor groente-, fruitafval en etensresten (gfe). Deze containers komen in de plaats voor de oude grindcontainers gft in de hoogbouw. Daarnaast plaatsen we vanaf mei ook gfe containers op nieuwe locaties in Vlaardingen voor bewoners die nog geen mogelijkheid in de buurt hebben om gfe te scheiden.

Wat mag er in deze gfe container?
In de gfe container mag vooral het afval dat in de keuken ontstaat, zoals: gekookte etensresten, vleesbotjes, visgraten, fruit- en aardappelschillen, notendoppen, eierschalen, theezakjes, koffiedik en brood. Bij twijfel kunt u de afvalscheidingswijzer raadplegen.

Verzamel uw gfe in een speciaal bakje met composteerbaar biozakje of gebruik een oude krant of papieren wegwerpzak.

Container niet voor grof tuinafval
De nieuwe containers zijn niet bedoeld voor grof tuinafval. Grof tuinafval (dikke takken en boomstronken) kunt u brengen naar de milieustraat. Hiervoor kunt u gratis 2 uur gebruik maken van de aanhanger die u online kunt reserveren. Ook kunt u gebruik maken van de speciale snoeiroute in Vlaardingen. Als u een afspraak met ons maakt op een van de 6 maandagen in het voorjaar (maart-april) en de 6 maandagen in het najaar (september-oktober) halen we snoeitakken en (niet te grote) boomstronken bij u op.

Locaties gfe containers
Voor de dichtstbijzijnde gfe container kunt u onze website en Irado app raadplegen.

Van gfe tot compost
Met het vervangen van de oude containers en het verzorgen van nieuwe, frisse gfe-locaties hopen we dat (nog) meer Vlaardingers hun gfe gaan scheiden en de omgeving eromheen netjes houden. Het is een van de acties die de gemeente Vlaardingen inzet om de hoeveelheid restafval te verminderen. Van het inzamelde gfe wordt compost (plantaardige mest) gemaakt. En een zak compost kunt u dan weer bij ons ophalen op de landelijke compostdag op zaterdag 28 maart. Hierover later meer!

Gerelateerd