Red Vlaardingen centrum

28-04-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op Facebook is sinds gisteren een nieuwe groepspagina actief: “Red Vlaardingen Centrum”. Opgericht door Natasja Vettor van de Goorbergh en mede beheerd door beeldend kunstenaar en betrokken Vlaardinger Robert Daalmeijer.

Natasja op Facebook: ,,Het idee achter deze pagina is dat mensen met ideeën kunnen komen om het centrum weer aantrekkelijk te maken en de leegstand te beperken. Liefst uiteraard om de leegstand helemaal op te lossen. Dus heb je ideeën brand los. Met deze ideeën willen we naar de gemeente stappen. Zo hopen we dat winkelen weer leuk wordt. Voor zowel het winkelend publiek als de ondernemer’’.

Inmiddels staat de teller al op bijna 200 leden en druppelen de ideeën ook binnen. Zo wordt er voorgesteld om bij leegstand van winkels iets ‘leuks’ te doen met de etalages, door de eigenaar van het pand of met een clubje mensen die dat aanpakken en er bijvoorbeeld kunst neerzetten; een idee wat overigens onlangs de PvdA nog met een motie in de gemeenteraad gebracht had. Daarnaast vraagt men zich af of allerlei ondernemers met elkaar niet in het leegstaande V&D pand kunnen gaan zitten; ieder met een eigen toonbank en dan met elkaar een soort Markthal vormen, maar dan op zijn Vlaardings.

Ideeën zijn in ieder geval van harte welkom en wil je lid worden en meedenken dan kun je de groep vinden via deze link!


Gerelateerd