Roken op terras verboden in Vlaardingen !

11-06-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

De crime-scene van vanmiddag

VLAARDINGEN – Sinds langere tijd mag je niet meer roken in de horecagelegenheden binnen. Buiten natuurlijk wel, althans dat dachten we. Bij Delifrance aan het Liesveld 145 kregen ze vandaag twee controleurs op bezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit en er speelde zich een vreemde situatie af.

De twee controleurs ontwaarden een gast met een sigaretje, op het terras. Aangezien het Liesveld aan alle kanten open is en de wind er flink doorheen kan waaien zou je denken dat je feitelijk gewoon buiten zit. Niet echter volgens de controleurs: je zit binnen en binnen mag er niet gerookt worden ! ,,U krijgt hier echt een boete voor’’, was het tegen de eigenaresse. Aan het gegeven dat er regelmatig winkelende Vlaardingers door het Liesveld lopen met een brandende peuk hadden ze geen boodschap. Ook niet aan het feit dat rollerskaten, honden uitlaten en nog wat dingen niet toegestaan waren op het Liesveld (daar staan borden voor aan het begin), maar dat de gemeente het roken er niet verboden had.

Onverbiddelijk waren ze, de twee controleurs. En na het tegensputteren door de Delifrance eigenaresse werd er nog eens een zeer uitgebreide inspectie binnen gedaan. Eens kijken of ze nog wat meer konden vinden ?

Wij bij Vlaardingen 24 begrijpen het niet. De redenering van de controleurs consequent volgend mag je bijvoorbeeld ook niet meer roken buiten bij Veerplein 18, niet onder de overkapping bij Ka & de Bolle op het Veerplein, en natuurlijk helemaal niet meer op welk terras dan ook waar je even onder een parasol bescherming tegen de zon zoekt. U bent gewaarschuwd !Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date