Tante Jo heeft een kamer op het Stadhuis

28-10-2016 Nieuws Redactie

Burgemeester Bert Blase en Tante Jo

VLAARDINGEN – In de gemeenteraad mag het allemaal wel wat begrijpelijker worden; moeilijke woorden en ambtelijke taal moet zoveel mogelijk vermeden worden. ONS.Vlaardingen pleit hier al zo lang als ze in de raad zitten voor, en voert dan regelmatig ‘Tante Jo’ uit de PKD (Pieter Karel Drossaartstraat) op. ,,Tante Jo zou hier geen snars van begrijpen’’, verzuchtten raadsleden Ron Boers en Frans Hoogendijk regelmatig in debatten.

Gisteravond werd Tante Jo in levende lijve gepresenteerd in de fractiekamer van ONS.Vlaardingen. Een op het oog keurige, en licht nerveuze dame die de eer kreeg om de naam op de deur van de fractiekamer te onthullen. Veel fracties hebben eerder al voor een naam voor de eigen fractiekamer gekozen; bij het Algemeen Ouderen Verbond is dat “Abraham”, bij de Leefbaren is het “De Fortuynlijke Lounge en bij de PvdA “De Hedy D’Ancona kamer”.

Rond half acht maakte Tante Jo samen met burgemeester Bert Blase de naam bekend door de bedekking op de deur van de kamer te verwijderen en daar verscheen de naam “Tante Jo”. ONS.Vlaardingen vindt Tante Jo het geweten van de partij en eerde haar daarvoor met de nieuwe naam. Een ludieke actie, waarbij ONS.Vlaardingen wel op haar tellen moet blijven passen als ze het woord voert in de raad: geen ‘dure’ of moeilijke woorden !Gerelateerd