Verscholen verhalen zichtbaar gemaakt

17-12-2020 Nieuws Redactie

fotografie: Cees Groen

VLAARDINGEN - Elke plek in onze stad heeft zijn eigen verhalen. Verhalen die gelukkig deels nog leven in herinneringen en archieven. Om een aantal van die verscholen verhalen zichtbaar te maken en met de voorbijgangers te delen, zijn er informatieborden geplaatst bij de Rijksmonumenten molen Aeolus, de Touwbaan en het Hollandiagebouw, en op de Waalstraat.

Vlaardingen is een stad met een rijk verleden en dat draagt de gemeente ook graag uit. Bijvoorbeeld met deze vier nieuwe informatieborden. In woord en beeld wordt de geschiedenis van de plekken belicht. De vormgeving sluit aan op het ‘Callenburghbord’ op de Westhavenkade, dat eerder door de Historische Vereniging Vlaardingen aan de Vlaardingse gemeenschap geschonken werd. De nu nieuw geplaatste borden zijn met subsidie van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de provincie Zuid-Holland gerealiseerd. 

De provincie wil met Erfgoedlijnen aspecten van de geschiedenis nog beter zichtbaar en beleefbaar te maken in het landschap.  Eerder al zijn projecten bij de Vlaardinger Driesluizen en bij boerderij Zonnehoeve tot stand gekomen met medewerking van de Erfgoedlijn Trekvaarten. Vlaardingen was een van de steden aan de trekvaartroute.Gerelateerd