Vlaardingen viert week van de dialoog

04-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Kennismaken, ervaringen delen en samen eten. In de week van 7 t/m 11 november vindt in Vlaardingen en in vele andere steden, de Week van de Dialoog plaats. Op uiteenlopende locaties, van huiskamer tot museum en van moskee tot school, gaan mensen met elkaar in gesprek en eten met elkaar. Wederzijds begrip is de basis voor een prettige en veilige samenleving.

Het idee van de Week van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema onder leiding van een gespreksleider. Door ervaringen, ideeën en dromen uit te spreken, ontstaan nieuwe inzichten en nieuwe verbindingen. Dit jaar is het centrale thema: Feest.

Het doel van de Dag van de Dialoog is om kris kras door de stad nieuwe verbindingen te maken. Dit gebeurt door dialoogtafels neer te zetten verspreid door de hele stad. Het thema Feest biedt mooie interculturele gespreksingangen. Elk gezin, elke cultuur viert feest op een eigen manier. Van elkaar leren en elkaars verhaal horen, dat is het doel. Iedereen is welkom. De diversiteit aan deelnemers maakt de gesprekken boeiend en leerzaam. Dialoogtafels staan gedekt bij onder meer Museum Vlaardingen, Thuis Afgehaald, de Windwijzer, VVEH, Maaltijden op Maandag en in een aantal particuliere huiskamers.’

 

Aanschuiven aan een dialoogtafel?


U kunt zich aanmelden via vlaardingenindialoog.nl  en in de Week van de Dialoog hoort u waar u wordt verwacht.  Deelname aan de Dag van de Dialoog is gratis. Trakteer u zelf op een avond met onverwachte ontmoetingen, gesprekken en een lunch of diner!

 Gerelateerd