Voorlichting zonnepanelen: goed voor milieu én portemonnee

08-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het is bijna zo ver dat de daken van een bedrijfspand in de Vergulde Hand en een flatgebouw van Waterweg Wonen aan de Koninginnelaan worden volgelegd met zonnepanelen die Vlaardingers kunnen kopen. Waarom zou u daar panelen kopen? Op een bijeenkomst op 24 mei in het Groen van Prinsterer lyceum aan de Rotterdamseweg bent u vanaf 19.45 uur welkom met al uw vragen.

Daar wordt u uitgelegd waarom deelname aan zo’n collectief dak van het Vlaardings Energie Collectief een goede keuze is, niet alleen voor uw portemonnee maar ook voor het milieu, waarbij u van een heleboel onzekerheden af bent. Hoofdmoot van de avond is een uitleg door Dick Zadelhof van het landelijk collectief  “Zon op Nederland” die al veel coöperaties in de rest van het land heeft geholpen bij de opzet en dus heel veel praktijkervaring heeft.

Ook de coöperatie in Vlaardingen werkt samen met Zon op Nederland. Daarnaast wordt iets verteld over welke stappen ze hebben genomen in het zoeken naar een bedrijf om de panelen te plaatsen. U kunt op de avond alle vragen kwijt over hoe het systeem werkt, wat een coöperatie doet, wat de kosten en opbrengsten zijn en meer.

Ook kunt u op die avond lid worden van de coöperatie en aangeven hoeveel zonne-energie u nodig heeft. Het is fijn als u zich aanmeldt op info@vlaardingsenergiecollectief.nl , maar dit is niet verplicht.Gerelateerd