Kinderen Jenaplan lopen recordbedrag voor Sophia

13-09-2016 Onderwijs Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Wat doe je als het buiten erg warm is ? Dan zoek je toch de koelte op ? De leerlingen van de Jenaplanschool aan de Van Hogendorplaan deden gisteren iets heel anders: ze liepen een sponsorloop voor de Stichting Sporten voor Sophia, een stichting die er voor zorgt dat een verblijf in het Sophia Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk is voor het kind. Verder zet deze stichting zich in voor fondsenwerving voor wetenschappelijk onderzoek.

Het parcours lag voor de school en was ‘een tikkie’ ingekort vanwege de hitte. De inspanningen om in tien minuten tijd zoveel mogelijk rondjes te lopen waren er echter niet minder om. Van klein tot groot, van groep 1 tot groep 8, ieder kind deed haar of zijn uiterste best om een zo groot aantal rondjes te lopen, en daarmee zoveel mogelijk stempeltjes te halen op de ‘loopkaart’. Elk rondje leverde een bedrag op, bijeengebracht door familie, buren en anderen.

Drijvende kracht achter de sponsorloop was Lars Huizinga, inderdaad de broer van voormalig Olympisch judokampioen Mark, en intens betrokken bij het goede doel én de kinderen van de Jenaplanschool. Wethouder Arnout Hoekstra, met Sport in zijn portefeuille, gaf het startschot, hoewel dat bij de tweede groep eigenlijk een aftellen van drie naar nul was: het pistool was stuk.

De kinderen waren gistermiddag de echte helden en liepen maar liefst €2210 bij elkaar ! Na afloop was er voor ieder een button van het Sophia Kinderziekenhuis als beloning en volop flesjes water, geheel belangeloos ter beschikking gesteld door Jumbo Wuijts op winkelcentrum De Loper.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date