Sportdag voor Vlaardingse kinderen van nieuwkomers

05-07-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Lionsclub Vlaardingen en Stichting Vlaardingen in Beweging organiseren woensdag 11 juli in samenwerking met basisschool De Globe een sport- en kennismakingsdag voor 90 Vlaardingse kinderen van nieuwkomers, waaronder kinderen van statushouders en leerlingen van De Klinker. Het doel van de dag is dat de kinderen en hun ouders samen gaan bewegen, dat zij kennismaken met Nederlandse sporten en gezamenlijk Nederlandse en internationale hapjes eten. Maar bovenal natuurlijk dat ze gewoon een leuke dag hebben!  

De afgelopen twee jaren was de sportdag een groot succes! Stralende gezichten, trotse ouders en iedereen was enthousiast aan het sporten. De kinderen zullen ook dit jaar op De Buitenplaats Vlaardingen meedoen met survival / bootcamp, karate, dans, handbal, korfbal en voetbal. Dit gebeurt onder leiding van de Vlaardingse sportverenigingen waaronder de Running Friends Company, Egberth Thomas, dans en balletstudio Demi Point en SC Twist. Daarnaast kunnen ze losgaan met trommelen op de djembés en andere slaginstrumenten van Bambata en optreden met Circus Hannes en Co. De ochtend start om 9.45u met een opening door wethouder Bart de Leede en wordt afgesloten met een gezellige picknick met heerlijke hapjes uit de verschillende landen die door de ouders gemaakt zijn.  

De leerlingen van basisschool De Globe zijn nieuwkomers uit allerlei verschillende landen. Een deel van de leerlingen zijn kinderen van statushouders, uit Syrië en enkelen uit Eritrea en Somalië. Op het moment zijn er ook leerlingen uit een aantal Europese landen, maar ook Marokko, Turkije, Thailand en Libië.

De sportdag wordt onder andere gesponsord door Stichting Wij doen mee.