St.-Jozefmavo haalt recordbedrag op voor zusterschool in Kenia

12-09-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De vlak voor de zomervakantie gehouden Jozefdag op de St.-Jozefmavo was een groot succes. Leerlingen, personeelsleden en ouders haalden het recordbedrag van €9356 op. Eén dag in het schooljaar proberen ze op de Jozefmavo met z’n allen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de The St.-Joseph Highschool in Kenia. De meisjesschool in Kenia heeft ieder jaar deze financiële steun hard nodig. Dit omdat de Keniaanse regering aan een school voor meisjes geen subsidie verleent. De Jozefmavo onderhoudt de school en dankzij het sponsorgeld kunnen jaarlijks tientallen meisjes in Kenia onderwijs genieten en zij hebben hierdoor een beter toekomstperspectief.

De dag begon met sportieve activiteiten voor alle leerlingen. Door zich te laten sponsoren konden leerlingen kiezen voor activiteiten als bowlen, een sponsorloop, kickboksen, voetballen, dansen en een heuse mudrun. Door te sporten kwamen alle kinderen ook echt in actie voor het goede doel. 

Het middagprogramma bestond uit de inmiddels traditionele Jozefmarkt. De door de ouders georganiseerde loterij en de plantenmarkt leverden een mooie bijdrage aan het uiteindelijk opgehaalde bedrag. 

De dag werd afgesloten met een borrel voor oud-leerlingen. Ongeveer 300 oud-leerlingen kwamen een kijkje nemen op hun oude school en brachten een bijdrage voor het goede doel mee. 

Vanuit Kenia heeft William Obwaya, directeur van de St. Josephs secondary girls’ scool, laten weten dolblij te zijn met het opgehaalde bedrag. Het zal onder andere gebruikt worden voor een hek rondom de school, het herstellen van de watervoorziening en het bekostiging van het onderwijs voor de allerarmste meisjes.