Wil je graag programmeren? Doe mee met Scratch!

31-08-2016 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN - Scratch leert je op een speelse manier programmeren en is bedoeld voor kinderen vanaf 5 tot en met 11 jaar. De workshops zijn in september in de centrale bibliotheek. Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht in verband met het aantal computers.


Wat is Scratch?


Met het programma Scratch geef je de computer opdrachten om figuren te laten bewegen, geluid te laten maken en te reageren. Je kan animaties maken, games, verhalen, muziek en nog veel meer.

Waar en Wanneer


Centrale, Waalstraat 100 Vrijdag 9 september: Scratch junior (5 tot en met 7 jaar) Vrijdag 23 september: Scratch (8 tot en met 11 jaar) Tijd: 16.00 - 17.00 uur.

Informatie voor ouders en/of aanmelden


De workshops zijn niet alleen nuttig maar vooral heel leuk om te doen. Ze trainen op deze manier logisch denken, probleemoplossend vermogen en samenwerken. Vaardigheden die in deze tijd steeds belangrijker worden. Met de basiskennis die kinderen tijdens de workshop op doen kunnen ze thuis verder met het programma.

U kunt uw zoon of dochter aanmelden door een mail te sturen naar info@bibliotheek.vlaardingen.nl of bel naar de klantenservice: 010 - 434 32 22.

Gerelateerd