Categorieën

Service

ChristenUnie/SGP wil licht in donkere tijden

ChristenUnie/SGP wil licht in donkere tijden
Politiek

ChristenUnie/SGP wil licht in donkere tijden

  • Redactie
  • 07-12-2017
  • Politiek
ChristenUnie/SGP wil licht in donkere tijden
VLAARDINGEN – Het kan nog weleens wat lang duren voordat kapotte straatverlichting gerepareerd is. Dat viel ook de ChristenUnie/SGP op, en raadslid Erik van Pienbroek stelde er vragen over aan het college.

Een storing in de straatverlichting kan wel weken duren, afhankelijk van wat er precies mis is, maar voor een kapotte lamp vervangen staan maximaal 7 dagen, Van Pienbroek vindt dat dit wel wat sneller kan: maximaal 3 dagen is niet onredelijk stelt hij, en hij vraagt het college of de huidige termijn wat korter kan. Grotere problemen, zoals met kabels, zouden volgens hem ook wel sneller opgelost moeten worden. Van Pienbroek wijst hierbij op de veiligheid in Vlaardingen, waarbij goede verlichting een belangrijk onderdeel is.

Ook vraagt Van Pienbroek het college wanneer op een aantal plekken de verlichtingsproblemen structureel opgelost zijn. Hij wijst hier op de openbare verlichting van het fietspad Rondom West, dat een structureel problemen heeft met niet werkende openbare verlichting en de verlichting bij Vijfsluizen. ,,De aanpassingen aan dit verkeersknooppunt zijn vorige week afgerond, maar de verlichting bleek nog niet te werken. Wat is de reden hiervan? Wanneer verwacht u dat dit hier de openbare verlichting 100% werkend is?’’

Tenslotte spreekt hij namens de CU/SGP uit dat hij hoopt dat ‘met Kerst het licht over Vlaardingen mag schijnen’.

Yara Industrial B.V.

Zevenmanshaven Oost 67, Vlaardingen

Meer over Yara Industrial B.V. →