Categorieën

Service

CU/SGP wil plan huishoudelijke hulp

CU/SGP wil plan huishoudelijke hulp
Politiek

CU/SGP wil plan huishoudelijke hulp

  • Redactie
  • 22-09-2014
  • Politiek
CU/SGP wil plan huishoudelijke hulp

VLAARDINGEN - ChristenUnie/SGP wil dat de gemeente aan het Ministerie van VWS laat weten dat er voor het einde van het jaar een plan komt voor de huishoudelijke hulp. Dat is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor geld van het Rijk. Gemeenten die niet voor 15 oktober zo'n verklaring indienen, vissen achter het net en krijgen geen geld. 

,,Veel gemeenten moeten fors bezuinigen op huishoudelijke hulp'', schrijt fractievoorzitter Esther Heijndijk. ,,Veel inwoners zijn hier dan ook ongerust over. Er is echter extra geld beschikbaar gekomen voor gemeenten voor huishoudelijke hulp. Eerder is al 75 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor huishoudelijke hulp. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen afgelopen week, is een motie van de ChristenUnie aangenomen waardoor er nog eens 40 miljoen euro extra beschikbaar komt voor huishoudelijke hulp. Met de inzet van deze middelen kunnen o.a. extra mensen in loondienst blijven werken.''

CU/SGP wil van burgemeester en wethouders weten hoe de huishoudelijke hulp volgend jaar wordt geregeld. ,,En hoeveel wordt er bezuinigd?'' Ook vraagt Heijndijk of het college aanspraak gaat maken op de extra financiële middelen en wat b&w al hebben gedaan om dat mogelijk te maken. 

,,Klopt het dat het voorziene bedrag vanuit de eerste toezegging (van 75 miljoen euro) voor Vlaardingen maar liefst 407.897 euro zou bedragen?'' zo vraagt Heijndijk. ,,En wat is de verwachting dat Vlaardingen, na de Algemene Beschouwingen van afgelopen week, nog eens extra tegemoet zou kunnen zien?'' De fractie van CU/SGP wijst er nog maar eens op dat deze extra middelen voor huishoudelijke hulp, aanzienlijk bijdragen aan de kwaliteit en continuïteit van de zorg.