Fractie Boers wil af van de hondenbelasting

19-09-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Honden, hondenpoep en hondenbelasting. Wie deze woorden invult in de zoekfunctie van onze website komt een hele rits artikelen tegen. Van ingezonden brieven tot columns, van politieke beschouwingen tot verslagen van al die keren dat de gemeenteraad erover vergaderde. En vanavond gebeurt dat weer.

De Fractie Boers, met Ron Boers en Tim Thiel, wil het liefst zo snel mogelijk af van de hondenbelasting in Vlaardingen. Ze vinden het onder meer onrechtvaardig ten opzichte van bezitters van andere soorten huisdieren, maar ook achterhaald. ‘Het stamt uit de tijd dat honden nog als werkdieren werden ingezet’. Aldus een motie die Boers en Thiel vanavond zullen indienen. Hierin roepen ze op om nou eens en voor altijd te onderzoeken of die hondenbelasting niet afgeschaft kan worden. En kan er dan niet elders geld worden gevonden, zoals in het zelf innen van boetes, die je dan ook nog eens verhoogt, vanwege het niet opruimen van hondenpoep.

Een heel redelijk voorstel, zo lijkt het, maar de vraag is of het moment juist is. Gemeenten hebben al in moeten teren op hun reserves, vanwege overschrijdingen van kosten bij bijvoorbeeld Jeugdzorg. Daarnaast dreigen er sowieso tekorten in de Vlaardingse Begroting, want er is al het een en ander uitgegeven wat niet voorzien was. En tenslotte moeten er nog veel grotere projecten gerealiseerd worden, waaronder het vernieuwen van de binnenstad. Het geld ‘klotst niet langs de plinten’, dus elke cent is meegenomen. En daar valt ook de hondenbelasting nog onder.

De gemeenteraad vergadert vanavond vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date