Categorieën

Service

Ontwikkelaar woningen Zuidbuurt vraagt om meer tijd

Ontwikkelaar woningen Zuidbuurt vraagt om meer tijd
Politiek

Ontwikkelaar woningen Zuidbuurt vraagt om meer tijd

  • Redactie
  • 12-12-2020
  • Politiek
Ontwikkelaar woningen Zuidbuurt vraagt om meer tijd
VLAARDINGEN - De ontwikkelaar van de veelbesproken woningen aan de Zuidbuurt heeft de Vlaardingse gemeenteraad gevraagd een besluit over het plan uit te stellen. In de gemeenteraadsvergadering van 17 december wil de raad een besluit nemen over het aanpassen van het bestemmingsplan voor het stuk land waarop de woningen moeten bouwen. De provincie Zuid-Holland ligt echter dwars en dat levert ontwikkelaar Rademaker nogal wat hoofdbrekens op.

De provincie reageerde halverwege november onaangenaam verrast. ,,Plotseling wordt gesproken over acht woningen waar dat er in 2018 nog vier waren. ,,Ook zijn de maten van de percelen en het bouwvlak opgerekt en zijn de sloten die de percelen afscheiden voor een deel verdwenen. Ook de vereiste afstand tussen de bebouwing en de sloten is niet gehandhaafd. Wij kunnen daarmee dan ook niet instemmen en verzoeken u het plan in overeenstemming te brengen met de richtpunten voor ruimtelijke kwaliteit in dit gebied'', aldus de provincie.

Rademaker is in overleg met de provincie maar heeft meer tijd nodig. ,,Als het bestemmingsplan nu wel zou worden vastgesteld door de raad, dient de
provincie een reactieve aanwijzing in en gaat het gehele plan niet door. Dit zouden wij erg zonde vinden van alle tijd en energie die de gemeente, Provincie en alle overige betrokken partijen in de bouwplannen hebben gestoken.'' Rademaker vraagt besluitvorming uit te stellen tot minstens januari.