Categorieën

Service

Stemmen op 6 april, maar waar voor ?

Stemmen op 6 april, maar waar voor ?
Politiek

Stemmen op 6 april, maar waar voor ?

  • Redactie
  • 28-03-2016
  • Politiek
Stemmen op 6 april, maar waar voor ?

VLAARDINGEN – Inmiddels heeft iedere stemgerechtigde Vlaardinger wel een stempas in de brievenbus ontvangen; op 6 april kan er bij een Raadgevend Referendum gestemd worden voor of tegen een associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Maar wat houdt dit nu precies in ?

De discussie over het referendum wordt allang niet meer objectief gevoerd; voor en tegenstanders lijken elkaar soms te verketteren en niemand lijkt nou echt aan te kunnen geven wat de gevolgen van een dergelijk verdrag zijn.

Wie zich uitgebreid wil laten informeren kan dat doen op maandag 4 april, op een avond  georganiseerd door de SP en D66 in de Kroepoekfabriek. Een dag later, op 5 april, kun je wederom in de Kroepoekfabriek terecht voor een avond over hetzelfde onderwerp. Ditmaal georganiseerd door de PvdA en met minister Lilian Ploumen als hoofdgast.

Afgelopen zaterdag werd er in de Fransenstraat het nodige aan voorlichting gegeven. Aldaar stond Beja Kluiters-Albers van Stichting Spoetnik (hulp aan Oekraïne) het winkelend publiek te woord. Aanwezig waren ook wat musici uit Oekraïne, die het geheel met een vrolijke noot omlijstten.