Citytrainer is waardevol voor de stad

30-01-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Citytrainers moeten ook in 2020 de stad Vlaardingen een extra impuls gaan geven. Gaby van Houten van Minters en Sandro Meneghini en Diego Remondo Gomez van Vlaardingen in Beweging, gaan vijftien jongeren opleiden tot Citytrainer en inzetten bij sport- en culturele activiteiten en/of organisaties in de haringstad. 

,,Wij hebben in 2019 dertien Citytrainers opgeleid tot Citytrainer, het is een mooi begin van wat de komende jaren moet uitgroeien tot een groot succes'', zegt Gaby van Houten vol overtuiging. ,,Een Citytrainer zet jongeren in hun talent en helpt creatieve, sportieve, organisatorische en sociale talenten aan te scherpen. Deze talenten kunnen de Citytrainers gebruiken om zich in te zetten voor de stad.'' Diego Remondo Gomez en zijn collega’s horen dagelijks bij clubs en andere instellingen dat er een gebrek is aan vrijwilligers, maar ze zien ook veel jongeren die het nodige talent hebben maar niet weten waar zij dat kunnen inzetten. ,,Wij gaan ze daarbij helpen. Soms is het een kwestie van durven, even dat zetje geven om voor een groep te gaan staan en je talenten te laten zien.'' Citytrainers volgen een praktijkgerichte cursus hier in Vlaardingen. ,,Doen zij dat goed, dan mogen zij de praktijk in bij een sportclub, vereniging of een culturele of maatschappelijke instelling. De cursus is heel breed'', aldus Sandro Meneghini die veel verwacht van de nieuwe cursus. Als sluitstuk moeten de cursisten een eindpresentatie geven over een zelfgekozen activiteit. Na de cursus zijn de Citytrainers in staat om sportieve of creatieve activiteiten en evenementen te organiseren en te begeleiden.

Citytrainer is waardevol voor sportverenigingen en andere organisaties, neem het voorbeeld van Citytrainer Ilse van den Berg. ,,Citytrainer heeft me zeker geholpen'', zegt Ilse. ,,Het heeft me zelfvertrouwen gegeven, ik heb veel geleerd. De combinatie van theorie en praktijk was heel prettig. In het theoriedeel leer je de materie, die ik soms best al wist, maar die ik nu ook meteen kon toepassen.'' Ilse was al actief bij Tino Hoogendijk toen ze begon aan de cursus Citytrainer in 2019. Ze kon het geleerde dus meteen in praktijk brengen. ,,Maar ook met het oog op mijn toekomst is Citytrainer heel waardevol, ik pas het ook toe in mijn werk'', aldus Ilse. 

Rob, judoleraar van Tino Hoogendijk, beaamt dit. Hij ziet ook dat de cursus Citytrainer Ilse heeft geholpen. ,,Naast een goede onderbouwing van wat ze doet en hoe, zie ik ook dat Ilse meer zelfbewust is geworden. Ze ziet haar eigen mogelijkheden meer. Ik zou andere organisaties dan ook zeker aanraden om jongeren die zij hebben rondlopen te motiveren om Citytrainer te worden. Het levert de jongeren zelf, maar ook de organisatie zeker iets op. Het is tenslotte altijd fijn om jongeren in huis te hebben die bekend zijn met de theoretische onderbouwing en zich bewust zijn van hun eigen mogelijkheden.'' 

Citytrainer Vlaardingen is een gezamenlijk project van Minters en Vlaardingen in Beweging en beschikbaar voor jongeren van 14 tot en met 23 jaar. Heeft uw organisatie ook jongeren rondlopen voor wie Citytrainer een mooie kans biedt om zichzelf te ontwikkelen binnen uw organisatie? Of ben je 14 tot en met 23 jaar? Dan kunt u zich melden via citytrainervlaardingen@gmail.com.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date