CWO gelijk tegen Neptunus-Schiebroek

• Ben van Dijk
  • 10-02-2019
VOETBAL - De harde wind in de lengte over het veld maakte goed voetbal bij de wedstrijd van CWO tegen Neptunus erg moeilijk. CWO dat in de eerst helft met wind mee speelde profiteerde er echter al in de derde minuut van. Maar de Vlaardingse ploeg moest uiteindelijk met een gelijkspel genoegen nemen. Het blijft punten sprokkelen voor CWO.

Al in de derde minuut kreeg CWO de eerste corner aan de linkerkant. Mike van der Meer nam deze hoekschop en schoot hem hard en laag voor het doel. Hoewel er twee verdedigers van Neptunus bij de eerste paal stonden ging de bal mede door de harde wind tussen de verdedigers door rechtstreeks in het doel: 0-1.  Een paar minuten later kreeg Mike van der Meer opnieuw een schietkans en nu aan de andere kant van het doel maar de keeper redde uitstekend. Neptunus liet echter wel zien dat het op de tweede plaats staat en het werd steeds gevaarlijker. In de twaalfde minuut al leek de stand te worden gelijkgetrokken. Een aanvaller van Neptunus kwam alleen voor Daniël van der Knijff en de bal leek in de uiterste hoek te verdwijnen. De bal kwam echter vol op de paal en kon worden weggewerkt. In de 27e minuut kreeg CWO een vrije trap even buiten het zestienmetergebied. Aanvoerder Laurenz Cruz schoot de bal hard in maar via de vuisten van de keeper en de lat ging de bal over het doel. In de 37e minuut ontstond voor het doel van CWO een enorme scrimmage, de bal kon echter toch worden weggewerkt.

Na de rust ging Neptunus nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, en nu werden zij gesteund door de wind in de rug. In de 51e minuut werd het dan ook gelijk. Een corner aan de linkerkant kwam voor het doel van CWO en in de scrimmage die daarop volgde verdween de bal in het doel van CWO: 1-1. Neptunus hield hierna het initiatief en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Twee keer schoot een aanvaller van Neptunus van dichtbij de bal over het doel. Een aantal keren bracht Daniël van der Knijff redding. Zo bleef het gelijk.

Zaterdag a.s. speelt CWO thuis tegen koploper DCV.