Druk weekend voor Leonidas-Dovido

19-12-2016 Sport Redactie

TURNEN - Het weekend van 17 en 18 december was een druk turnweekend voor de turnsters van Leonidas-Dovido met zowel wedstrijden in Naaldwijk als in Hellevoetsluis.

Zaterdag 16 december zijn de turnsters pupil 2 N3 Lara Ouhlous en Luna Ruijs gestart met de eerste district wedstrijd turnen dames in Hellevoetsluis. Het eerste toestel waar de meiden op moesten beginnen was brug, meteen het lastigste onderdeel waar ook nog een moeilijk onderdeel wordt gemist, de salto. Luna en Lara hebben een mooie oefening laten zien waar geen foutjes in zijn gemaakt. Daarna kwam het toestel balk. Altijd spannend, maar hier werd erg veel goed gemaakt door erop te blijven en hiermee flink te scoren. Luna behaalde de vierde plaats op dit toestel en Lara de zesde plaats. Vervolgens kwamen de twee leukste toestellen van de dames en ze hebben met veel plezier nog twee mooie oefeningen laten zien. Luna is knap geëindigd op de 13e plaats en Lara op de 16e plaats. 

Zondag 17 december is Leonidas-Dovido in alle vroegte wederom afgereisd naar Hellevoetsluis. In de eerste ronde was het de beurt aan pupil 2 N3 turnsters Julia Oorthuis en Juliette Nuyttens. Maar ook de pupil 1 N3 turnsters Evy van der Sar en Marit Udo mochten hun kunsten laten zien. Evy is na een jaar blessureleed eindelijk weer terug in de turnwereld en kon revanche nemen op haar wedstrijd van vorige week. Zij is knap geëindigd op de 18e plaats. Voor Marit was de wedstrijd heel erg spannend, dit is haar eerste jaar bij onze selectie en dus ook nog eens haar allereerste districtwedstrijd. Marit heeft zeer goed haar best gedaan en is daarmee op de 19e plaats geëindigd. Julia en Juliette mochten starten op het voor hen makkelijkste toestel sprong. Julia is op dit toestel als vijfde geëindigd. Ook deze twee turnsters missen op het toestel brug nog een onderdeel, waarbij al zeker is dat er een achterstand is bij de uitslag. Juliette heeft een zeer mooie balk oefening laten zien, waarmee zij de tweede plaats heeft behaald. Met de vier toestellen samen is er ook een goede score behaald. Julia is als negende geëindigd en Juliette als elfde. 

De derde ronde was het de beurt aan Manouck vd Plaat, Meinke Pons en Nina Zwamborn. Helaas waren twee van de drie meiden écht ziek en verschenen zij verre van fit aan de start. Bewonderenswaardig was het doorzettingsvermogen van Manouck die weliswaar flink aangepast turnde, maar toch vier toestellen liet zien ondanks dat ze totaal niet de kracht had die ze normaal heeft. Meinke had van tevoren de lat hoog gelegd maar de griep gooide ook bij haar roet in het eten. Ook aangepast turnde zij haar vier toestellen en de tiende plek was niet als gehoopt, maar ontzettend knap gezien de situatie. Haar vijfde plek op sprong en derde plek op balk waren ontzettend knap. Hopelijk is zij volgende wedstrijd wel fit en kan ze wel laten zien hoe goed ze is. Nina was als enige niet ziek, maar had wel een beetje last van de treurige sfeer in het groepje. Ook zij kan nog een stukje beter de volgende keer, maar haar negende plek in totaal met de vierde balkscore (mét) val laten in ieder geval zien dat de potentie er zeker is! 

In Naaldwijk turnde zaterdag 16 december de andere turnsters hun wedstrijd om het Rayon Turnkampioenschap Delfland. De dag begon vroeg en zou ook erg laat op de avond eindigen. De Leonidas-Dovido turnsters waren verdeeld over vier rondes met elk twee wedstrijdbanen.

Voor Sara van Tilburg, Rowy Tjaling, Jasmijn Tettero, Evi Van de Berg en Juliëtta Heijboer een spannende dag. Veel van de meiden hadden hun eerste wedstrijd ooit. Sara had een hele mooie wedstrijd geturnd met helaas een ongeldige sprong. Jasmijn en Juliëtta hebben ook goed gepresteerd. Vooral die balk was toch heel spannend! Evi en Rowy hebben ook heel goed gescoord. Evi heeft zelfs een balk oefening geturnd zonder te vallen!  

In ronde 2 zaten Nour Ghazal, Stefanie Tax en Elana de Wit van Jeugd D2. Voor Nour was de balk heel spannend maar ze zetten zich er overheen en turnde een mooie oefening. Stefanie had een fantastische brugoefening met een hele mooie salto! Elana had een hele goede sprong met een mooie overslag over de kast. Dianne Hamersma won in deze ronde een bronze medaille. 

In de derde ronde waren Rosalie Veltman, Judith Sluimer, Aimee Verkiel, Floortje de Jonge en Jaylinn ‘t Hart aan de beurt. De eerste twee meiden kwamen nog te kort om uiteenlopende redenen. Rosalie is hard op weg om haar angsten te overwinnen en liet een Arabier flikflak zien en een nette overslag over de Pegasus. Judith heeft momenteel een vervelende blessure aan haar pols waardoor zij niet volledig kon turnen. Aimee en Floortje lieten zien hard vooruit te gaan. Floortje haar oefeningen waren alweer een stuk beheerster en geconcentreerder. Aimee haar benen op brug leken wel aan elkaar vast geplakt te zijn, wat heel knap was! Floortje eindigde net buiten het podium op de vijfde plaats en Aimee zat niet ver onder Floortje. Voor Jaylinn was het haar eerste échte selectiewedstrijd. Ook zij liet zien de afgelopen tijd veel geleerd te hebben. Na de prijsuitreiking bleek dat de jury een foutje op sprong had gemaakt en vergeten was de moeilijkheidswaarde van sprong te geven aan Jaylinn. Dit gecorrigeerd bleek dat Jaylinn een bronzen medaille had gewonnen! Helaas geen foto van haar geen podium ceremonie, maar trainster Renate zal de medaille zo snel mogelijk aan haar geven.  

De laatste ronde was het de beurt aan Rozemarijn Vroom en de drie jongste turnsters van de derde divisie. Rozemarijn liet voor het eerst op een echte vloer haar vrije oefening zien en deed dit keurig. Voor de instappers Laurence vd Plaat, Isis Scholte en Amy de Krieger was het toch wel spannend, zo'n eerste wedstrijd op dit niveau. Alle drie draaiden ze op de eerste drie toestellen superoefeningen. Het laatste toestel balk was voor Isis en Amy nog iets te spannend. De koprol ging bij beide een beetje de mist in, maar dat ze deze op hun leeftijd al lieten zien op een 10 centimeter smalle balk is al ontzettend knap. Laurence was de balk wel de baas en scoorde een monsterscore op balk en sloeg vooral een gat met de concurrentie. Zij werd knap eerste in haar categorie en is hiermee Rayonkampioen.  

Alle selectie turnsters gaan in de Kerstvakantie hard aan de slag, om op de volgende wedstrijd eind januari, weer te kunnen schitteren.

Gerelateerd