Zwaluwen verslaat Ajax

• 18-09-2016
VOETBAL – Zwaluwen speelde zaterdag tegen Ajax. In Amsterdam bleef het tot de laatste minuut spannend. Zwaluwen stond de gehele wedstrijd verdedigend uitstekend, maar na de voorsprong diep in de tweede helft werd de druk door Ajax opgevoerd. De spanning nam toe, maar zwaluwen hield stand en nam drie dure punten mee naar Vlaardingen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende Alex van Kraaij neemt Ajax het initiatief. De ploeg speelt de bal met hoge balsnelheid rond, maar het leidt niet tot uitgespeelde kansen. Zwaluwen komt niet verder dan een speldenprik. Zodoende is er sprake van veel middenveldspel. Pas in de 23 minuut enig gevaar van Zwaluwenkant. Raoul Gillet ziet zijn schot terecht komen in de handen van Ajaxdoelman Rolf Hazelaar. Gelijk daarna een prima aanval van Zwaluwen, maar na enkele goede combinaties wordt de poging van Jermay de Nijs geblokt door een verdediger. Een minuut later claimt Zwaluwen een penalty. De scheidsrechter had hem kunnen geven, maar doet dat niet. In de tweede helft een identieke situatie, maar dan voor Ajax en ook toen werd de strafschop niet gegeven. De grootste kans voor Ajax is vlak voor rust als de uit een corner wegdraaiende bal wordt ingeschoten. Bij de tweede paal houdt Jesper Gudde de bal voor de lijn tegen. Even later voorkomt Nick Rutten met een sliding een uitval van de Amsterdammers.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Ajax heeft veel balbezit zonder gevaarlijk te kunnen worden. Na een klein uur is het de ingevallen Ben de Vries die uit een vrije trap van Jesper Gudde de bal onder de lat kopt, maar de doelman weet de bal over te tikken. Uit de corner kopt de Vries de bal voorlangs. Ajax wordt sterker door veelvuldig balverlies bij Zwaluwen. De enige mogelijkheid komt er voor Reda Karchouch maar die raakt de bal half waardoor de weer uitstekend spelende Marvin van Tienen de bal voor het oprapen heeft. Dan vogt het hoogtepunt voor Zwaluwen. Ajax leidt balverlies op het middenveld. Jesper Gudde bereikt op rechts Jerry Scholman en diens voorzet wordt door de vrij inlopende Gudde laag binnengeschoten (0-1). In de laatste spannende minuten krijgt Ajax één mogelijkheid, maar Bilal el Amrani schiet de bal ver naast. Zwaluwen kan naar huis met drie heerlijke punten.