Hell over horeca-opties in Coronatijd: details bepalen

14-10-2020 Uit Redactie

De Hofnar op het Liesveld, een van de zaken van Herman Hell, nog voor Coronatijd; foto: De Hofnar


VLAARDINGEN - Horeca-ondernemer Herman Hell deelt het oordeel van het OMT dat er mogelijkheden zijn om restaurants open te houden. Maar hij waarschuwt voor belemmeringen die een gezonde bedrijfsvoering in de weg staan. 

Het Outbreak Management Team adviseerde het kabinet in de voorbereiding van de maatregelen die verdere verspreiding van het Coronavirus moeten voorkomen, om onderscheid te maken tussen cafés en restaurants. Dat blijkt vandaag uit de gepubliceerde raadgevingen. Volgens de adviseurs was het ook mogelijk geweest om de restaurants open te houden de komende tijd. Uiteraard met inachtneming van alle al lopende maatregelen, over gezondheidscheck, registratie en plaatsing van gasten. 

Maar: "The devil is in the details", aldus Hell. Hij is onder meer eigenaar van De Hofnar in Vlaardingen en zaken als Sijf en Nieuw Rotterdams Café in de Maasstad. Hij doelt op bepalingen als maximaal dertig gasten en het mogen aanbieden van slechts één zit op de avond. Die maken het uitbaten van een restaurant zeer moeilijk.

Tijdens de eerste Coronagolf noemde Hell horeca in de anderhalvemetersamenleving 'een utopie'.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date