Kunst en Rock ’n Roll

02-09-2018 Uit Redactie

Striptekenaar en fervent gitarist Martin Lodewijk en punkdichteres Diana Ozon

VLAARDINGEN – Wie als, pak ‘m beet, ongeveer 60 jarige vanmiddag langs galerie De Duig liep waande zich in een tijdcapsule, waarbij verschillende helden uit zijn (of haar) jeugd voorbij kwamen. Journalist Peter Joore en galeriehouder annex beeldend kunstenaar Robert Daalmeijer hadden een aantal coryfeeën uit de muziekscene opgeduikeld, de een wat minder actief en de ander wat meer, die met elkaar nog een ding gemeen hadden: het maken van beeldende kunst.

Deze, voor sommige jeugdhelden en voor weer anderen helden van nu, waren Rob Bolland (zanger, componist, producer), Chriz van Jaarsveld (gitarist van onder meer Sleeze Beez), Frederique Spigt (zingt en meer) en striptekenaar en fanatiek muzikant Martin Lodewijk (Agent 327, onder meer getekend voor en in stripweekblad PEP en EPPO). Niet aanwezig was exposant Nicko Christiansen (Livin’Blues Xperience – Wang Dang Doodle), en tenslotte Herman Brood, Die is inmiddels al wat langer van de aardbodem verdwenen.

Koos van Dijk, manager bij leven van Herman Brood en Punkdichteres Diana Ozon verrichtten de opening (Kraker Jack). Rob Bolland zong wat nummers en Frederique Spigt zong mee, evenals een deel van het aanwezige publiek, waarna de expositie geopend werd.

Een knap staaltje van Joore, die regelmatig artiesten interviewt, dit in prima artikelen verwerkt en bij sommige kind aan huis lijkt te zijn, en van Daalmeijer die weer bewondering krijgt van veel collega’s in het hele land en soms wat te groot lijkt voor alleen Vlaardingen; de Daalmeijers hangen dan ook op veel meer plekken dan alleen in de Landstraat.

Voor wie het allemaal gemist heeft hebben we uiteraard nog wat foto’s, maar ga in ieder geval de tentoonstelling  bezoeken in galerie De Duig aan de Landstraat 29. Te zien tot en met 30 september. Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date