Lezing over de Vlaardingse visserij

30-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op maandagochtend 5 november houdt Peter Zuydgeest een lezing over de Vlaardingse visserij rondom de Tweede Wereldoorlog. Peter Zuydgeest is visserijdeskundige, publicist en vrijwilliger bij het Stadsarchief en heeft al eens eerder in de bibliotheek een lezing gegeven. Ditmaal vertelt hij in woord en beeld over de moeilijke periode tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat heeft de oorlog betekent voor de Vlaardingse visserij en voor allen die hun brood in deze sector verdienden. Hoe hebben zij die moeilijke periode doorstaan?

De lezing is in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100. Het begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Deelname is gratis na aanmelding.  

 
Aanmelding
Aanmelding

info@bibliotheek.vlaardingen.nl  
telefoon: 010-4343222
of bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen

Deze lezing is de eerste in een serie van twee in het kader van ‘Historie in de Bibliotheek’. De tweede lezing is van Henk Brobbel op maandag 3 december. Hij zal vertellen over de geschiedenis van de Vlaardingse visserij van na de oorlog (tot ca. 1992): over de wederopbouw en de teloorgang van deze voor Vlaardingen zo belangrijke bedrijfstak.

Gerelateerd