Stem nu: Kunst op Landje van Chardon!

16-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingse kunstenaars konden vanaf afgelopen najaar meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een sokkel bij het Landje van Chardon en bewoners beslissen welk kunstwerk het gaat worden.

De kunstwerkverkiezing is een initiatief van de stichting Kunstweek. Deze stichting verzorgt dit project al in diverse gemeentes en ook Vlaardingen haakt nu aan. Inmiddels heeft de eerste ronde plaatsgevonden en is er een negental kunstwerken geselecteerd. Dat varieert van beelden van onder meer Frans de Winter en Rein Hagenaars tot aan een gedicht van Sander Groen. In de tweede ronde die nu loopt kunnen inwoners van Vlaardingen hun stem uitbrengen. Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen wordt uiteindelijk door een vierkoppige jury een definitieve keus gemaakt. Die jury bestaat uit wethouder Bart de Leede, Brigitte Bot (accounthouder Kunst en Cultuur), Loek Snijders van het Bewonersplatform Oud-Ambacht en Raoul Locht (voorzitter Stichting Kunstweek).

Eind maart/begin april 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende kunstwerk is straks een jaar lang te bewonderen op een betonnen sokkel van één bij één meter op het Landje van Chardon. Daarna krijgt de kunstenaar het werk weer terug.

Stemmen kun je hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date