Vijf jaar KADE40

30-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 8 november 2013 opende KADE40 haar deuren aan de Westhavenkade als de nieuwe instelling voor kunst- en cultuureducatie in Vlaardingen. Deze maand bestaat het centrum vijf jaar en wordt het karakteristieke pand langs de haven dagelijks bezocht door kunst- en cultuurliefhebbers uit Vlaardingen en de regio.

Knooppunt voor kunst en cultuur

In de afgelopen vijf jaar is KADE40 uitgegroeid van een centrum voor kunst- en cultuureducatie tot een waar knooppunt voor kunst en cultuur in Vlaardingen en de regio. Jongeren en volwassenen kunnen zich tijdens de cursussen bij KADE40 creatief ontwikkelen, maar zeker ook ontspannen door te zingen, musiceren of de stilte opzoeken tijdens een yogales. Een groot aantal amateurgezelschappen repeteren wekelijks bij KADE40 en professionals inspireren elkaar door samen te werken in het schildersatelier. De KADE40 winkel vormt het platform voor elke kunstenaar en ontwerper uit de regio die producten wil verkopen en onder de aandacht brengen. Vlaardingers kunnen hier terecht voor kunstzinnige cadeaus. Niet alleen in de Vrije Tijd maar ook op de scholen staat er een stevig kunstnetwerk. Via het door KADE40 ontwikkelde cultuureducatieprogramma Vlaardingse Schatten worden scholen verbonden met de overige culturele instellingen. Zo komen alle Vlaardingse kinderen actief in aanraking met een kunstvorm en bezoeken ze minimaal een keer per jaar een culturele instelling. Scholieren in het voortgezet onderwijs kennen KADE40 van de CKV-workshops en Culture Candy. In vijf jaar tijd groeide KADE40 uit tot een sterke culturele verbinder in de stad: van ‘aanlegplaats voor kunst en cultuur’ naar ‘Knooppunt voor Kunst en Cultuur’.

Kopje koffie en pakje kunst

Op donderdag 8 november a.s. wordt het vijfjarig jubileum gevierd. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen die bekend - of juist nog niet zo bekend – is met KADE40 van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het pand. Voor een kopje koffie (met lekkers) wordt gezorgd. Naast de reguliere lessen zijn er deze dag nog verschillende aanvullende activiteiten in het pand. In het kader van vijf jaar KADE40 is er een speciale fotoreportage gemaakt ‘Op de bank’. Deze foto’s zijn op 8 november te bezichtigen in de centrale hal van KADE40. Hier zijn tevens ‘pakjes kunst’ te koop. Voor vier euro kan een heus kunstwerk aangeschaft worden. Ook de overzichtstentoonstelling met ingezonden foto’s van de fotowedstrijd CODE GEEL is te zien.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date