Categorieën

Service

Wie blinkt er uit in de horeca?

Wie blinkt er uit in de horeca?
Uit

Wie blinkt er uit in de horeca?

  • Redactie
  • 28-01-2015
  • Uit
Wie blinkt er uit in de horeca?

VLAARDINGEN - Voor de laatste keer zal dit jaar de UITblinker worden uitgereikt, de prijs voor de beste horecagelegenheid in Vlaardingen. In 2014 heeft de gemeenteraad besloten om hier na tien jaar een punt achter te zetten. De Uitblinker is in 2004 ingesteld door de leden van de gemeenteraad zelf en was bedoeld als stimulans voor de lokale horeca om positief bij te dragen aan de sociale samenhang in de stad. Twee jaar geleden kwam daar ook nog eens de Uitschenker bij, een prijs voor de beste gastheer/gastvrouw in de horeca.

Vandaag maakte de jury onder voorzitterschap van CDA-raadslid Marco van Unen de vijf genomineerde zaken en gastheren/-vrouwen bekend in het Delta Hotel. Ook dit jaar was de keuze divers en strekte zich uit van het bruin café tot en met de meer gespecialiseerde culinaire restaurants. 

Genomineerd zijn dit jaar: Da Angelo, Malle Babbe, Smakelijk Eten & Drinken, Concordia en Hendrik's Huyskamer. De nominaties voor de Uitschenker zijn Martine van Messel (Bierlokaal Antonius), Dita Poldervaart (Hendriks Huyskamer), Christa Prophitius (Concordia), Dennis van der Spek (Malle Babbe) en Jose Chavarria-Cardenas (El Loco Babbe).

Op 23 maart zullen de Vlaardingse horecaprijzen uitgereikt worden bij de vorige winnaar, Bierlokaal Antonius aan de Hoogstraat. Voor het zover is, kan ook het Vlaardingse publiek stemmen voor de Publieksprijs via de facebookpagina van de UITblinker.