Beweging in het centrum: nieuwe huurders voor lege winkels!

18-11-2019 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – Regelmatig hebben we bericht over winkels en ketens die het centrum van Vlaardingen vaarwel zeiden. Dat werd ons niet altijd in dank afgenomen, en als reactie daarop plaatsten we eerder deze maand een tweetal  stukken. De keuze was aan de lezer of het glas halfleeg of halfvol is.

Vandaag spraken we echter een tweetal makelaars die nou eens goed nieuws hadden: momenteel wordt er hard gewerkt om winkelpanden weer bezet te krijgen en de eerste successen zijn al geboekt. Het voormalige KPN-winkelpand op de hoek van het Veerplein met het Liesveld heeft een nieuwe huurder die er binnenkort intrekt, en van weer andere panden zijn de contractbesprekingen al in een ver gevorderd stadium. Op Liesveld 125 komt in ieder geval een nieuwe vestiging van de bekende sushiketen “I Love Sushi”.

Op het Veerplein bij de plek onder het Liesveldviaduct, tussen D-reizen en kledingwinkel Donna Dura is er ook zo goed als zeker een huurder, evenals voor Liesveld nummer 147, het winkelpand waarnaast Delifrance gezeten heeft.

Multi Vastgoed heeft eerder ‘water bij de wijn gedaan’ voor wat betreft de huurprijzen. Die zijn een stuk gezakt en daarbij hebben ze zich mede laten overtuigen door het schetsen van de lokale situatie door de betreffende makelaars.

Voor de Hoogstraat nummer 147, de ‘plint’ van de nieuwe appartementen in het voormalige Leskipand zijn inmiddels ook serieuze gegadigden, en de winkel “By Jean” die nu nog op een anti-kraakcontract zit op Liesveld 11 gaat waarschijnlijk voor ‘vast’  naar een leegstaande winkelruimte in de Fransenstraat waar voorheen tattooshop Skullture zat (die enkele plaatsen ‘opgeschoven’ is).

In een nogal ‘prematuur’ stadium verkeren onderhandelingen over de leegstaande panden waar Kijkshop in zat en het V&D gebouw. Voor dat laatste pand is weliswaar belangstelling, maar daar al iets over melden is nog te voorbarig.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date