Bouw woningen Park Hoog Lede hervat

03-12-2015 Wonen Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Projectontwikkelaar AM gaat weer bouwen op Park Hoog Lede, het terrein  waar voorheen het Holy ziekenhuis stond. Vandaag werd het startsein gegeven voor de bouw van 26 woningen in het project: De komende tijd worden zeventien rijtjeswoningen, acht twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande villa gebouwd.

Wethouder Hans Versluijs verrichtte in het bijzijn van de nieuwe bewoners een officiële handeling om deze start te markeren. Dat bestond uit twee delen: het graven van een sleuf met een dragline en het indrukken van een rode knop op een zuil. Dat met die dragline lukte niet helemaal, en een carrière in de bouw zat er voor de wethouder volgens de machinist die hem aanwijzingen gaf niet in. De knop was wel ludiek, maar verder nergens mee verbonden; langs de kant stonden wat toekomstige bewoners, die confetti-kanonnen met de hand afschoten op het moment dat de wethouder de rode knop indrukte.

Er werd al een tijdje niet meer gebouwd bij Park Hoog Lede bij de Holysingel. Eén van de investeerders, LSI Project Investment, verkeerde eerder in ernstige financiële nood en haakte af bij de Park Hoog Lede BV. Op de website van Park Hoog Lede is echter tot nu toe nog niet de moeite genomen om het logo van LSI Project Investment te verwijderen.

Er is nu nog maar één overgebleven projectontwikkelaar: AM, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep, die de woningen die er al staan gebouwd heeft. AM heeft eerder dit jaar met de gemeente overleg gehad over de voortzetting van de Park Hoog Lede BV en het projectplan voor de bouw van woningen op het terrein. Er is in het overleg inmiddels een afspraak gemaakt dat de projectontwikkelaar de eerstvolgende vijf jaar geen erfpachtcanon hoeft te betalen. Hierdoor wordt de financiële positie van de BV verbeterd en is de weg vrij voor voortzetting van de bouw van woningen.

Het bedrag van de uitgestelde erfpachtbetaling bedraagt € 2,5 miljoen en komt voor risico van de gemeente Vlaardingen; een garantstelling dus. Over een jaar of vijf zal gekeken worden of de projectontwikkelaar winst op de (komende) woningbouw gemaakt heeft. In dat geval wordt het geld alsnog geheel of gedeeltelijk betaald aan de gemeente. In het andere geval is Vlaardingen maximaal € 2,5 miljoen armer.

Voor de toekomstige én huidige bewoners in ieder geval niet iets om zich zorgen over te maken. Voor hen waren er na afloop speeches, uitgelezen hapjes en drankjes van de chique Haagse restaurateur en cateraar MaMa Kelly.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date