Categorieën

Service

'Alle meiden moeten mee kunnen doen'

'Alle meiden moeten mee kunnen doen'
Nieuws

'Alle meiden moeten mee kunnen doen'

  • Redactie
  • 14-06-2022
  • Nieuws
'Alle meiden moeten mee kunnen doen'
VLAARDINGEN - Op zaterdagochtend 18 juni zamelen drie Diva’s menstruatieproducten in, om menstruatiearmoede in Vlaardingen te helpen bestrijden. 

An end to the bloody shame
In Nederland, dus ook in Vlaardingen,  zijn er veel vrouwen die een week per maand 'even niet mee kunnen doen'. Vrouwen en meiden die menstrueren, maar geen geld hebben voor tampons en maandverband. Recente cijfers geven aan dat 1 van de 10 vrouwen soms geen geld heeft om menstruatieproducten te kopen. Daardoor melden zij zich af voor school, werk en dergelijke. In de bloei van hun leven, zitten zij dus 20 procent van hun tijd thuis door dubbele schaamte. Schaamte voor de menstruatie en schaamte voor hun geldzorgen.

Wat kunnen wij daaraan doen?
Om hier bekendheid aan te geven en een bijdrage te leveren aan een structurele oplossing, zamelen wij op 18 juni tampons, maandverband en andere menstruatieproducten in.  In samenwerking met de Windwijzer en de Voedselbank Vlaardingen zorgen wij er vervolgens voor dat die producten op de plek komen, waar zij het verschil kunnen maken voor een vrouw, een gezin en hun deelname aan de maatschappij.

Heb jij producten liggen die je wilt geven? Heeft je moeder, je tante, je buurvrouw nog iets op de plank liggen wat ze niet gebruikt? Koop jij in de komende dagen een paar producten voor dit goede doel? Breng het dan op zaterdag 18 juni tussen 10.00 en 12.00 uur bij ons langs. Wij staan dan met een stand aan de rand van ’t Hof/Oranjepark Vlaardingen (ter hoogte van Kleine Buitenweide 5).

Daarnaast wordt er in de avond van 18 juni een Pubquiz met diner georganiseerd in Malle Babbe 2.0, waarvan de opbrengsten naar hetzelfde goede doel gaan.

Waarom doen wij dit?
Wij zijn drie vriendinnen die alle drie een unieke leeftijd bereiken dit jaar. Dat vieren wij graag. Maar we realiseren ons ook in zo’n jaar dat niet iedereen het zo goed heeft als wij. Daarom dragen wij met zijn drieën, dit jaar ook bij aan drie goede doelen. In juni zetten we ons in voor lokale menstruatie armoede, in augustus bezorgen we een tiental eenzame ouderen een unieke middag en in september zetten we ons in voor de Stichting Jarige Job.