Categorie├źn

Service

Bewoners bezorgd om verdwijnen natuur bij Unileverterrein

Bewoners bezorgd om verdwijnen natuur bij Unileverterrein
Nieuws

Bewoners bezorgd om verdwijnen natuur bij Unileverterrein

  • Redactie
  • 21-03-2021
  • Nieuws
Bewoners bezorgd om verdwijnen natuur bij Unileverterrein
VLAARDINGEN - Bouwen, bouwen, bouwen. De VVD kan het niet laten dit te herhalen en wethouder Ivana Somers (VV2000/Leefbaar Vlaardingen) pakt het tot nu toe voortvarend aan. Maar de consequenties zijn dat meer stenen en asfalt ten koste gaan van natuur. Somers stond zelf als raadslid op de barricaden bij de dreigende bouw van een vijftal patiowoningen aan het Muskuskruid , toen daar groen voor zou worden opgeofferd. Haar taak als wethouder is nu echter anders en inmiddels zijn er ook weer plannen om alsnog tegen de Zuidbuurt aan te gaan bouwen, een eerder afgeblazen project waar een projectontwikkelaar  wel ‘brood in ziet’. Minder groen dus, en daarover spreken bezorgde bewoners van de rivierzone Vlaardingen zich uit in deze ingezonden brief:
 

,,Wij wonen sinds kort op de Olivier van Noortlaan te Vlaardingen. Er zijn plannen om het Unilever gebouw (district U) te gaan herontwikkelen en een nieuw Maaspark te maken. Wat wij zeer verontrustend vinden, wordt er wel naar de flora en fauna gekeken naar dit mooie stukje van Vlaardingen. Met name aan de zijkant en achterkant van de oude Burgemeesters woning leven kolonies Roeken. Ook zijn er natuurlijk veel konijnen en zelfs vossen in deze wijk. Daarnaast veel vogelsoorten zoals, de specht, bonte kraai, roodborstjes, vinkjes, ekster, musjes, meeuwen, duiven etc.  

Wij vragen ons af of hier rekening mee wordt gehouden met de hele ontwikkeling van dit district. Graag zien wij meer ruimte voor de natuur en zeker rondom de Burgemeesters woning en zeker geen stadspark. Het is nu nog een mooi rustig stukje zonder woningen en/of wegen en dat zouden we graag behouden met respect voor de natuur.'' 

Rob en Monique Pieterman