Categorieën

Service

Bomen kappen voor nieuw geluidsscherm

Bomen kappen voor nieuw geluidsscherm
Nieuws

Bomen kappen voor nieuw geluidsscherm

  • Redactie
  • 15-02-2021
  • Nieuws
Bomen kappen voor nieuw geluidsscherm
VLAARDINGEN - In de nachten van maandag 22 en dinsdag 23 februari werkt Rijkswaterstaat tussen 21:00 en 05:00 uur aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Lepelaarsingel. Er worden dan bomen verwijderd om ruimte te maken voor de bouw van een nieuw geluidscherm. Dit gebeurt ’s nachts om de hinder voor het verkeer te beperken. Er komen nieuwe bomen terug ter compensatie.
 
Aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Holysingel komt een betonnen geluidscherm van vier meter hoog. De bouw van het geluidscherm start dit voorjaar. Om ruimte te maken voor het scherm, moeten 33 bomen die langs de A20 staan worden verwijderd. Om veilig te kunnen werken, moeten er op de A20 rijstroken worden afgesloten en op het Kethelplein verbindingswegen. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer rijdt. Daarom gebeurt dit op 22 en 23 februari tussen 21:00 uur en 05:00 uur. Voor het afvoeren van de bomen hoeven geen rijstroken afgesloten te worden; daarom gebeurt dit overdag tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Ook worden enkele andere werkzaamheden uitgevoerd aan de zuidkant van de A20 (onder meer een boring voor een stroomkabel).
 

Nieuwe bomen

Een aantal van de bomen die weg moeten zijn grote abelen. Rijkswaterstaat heeft in het voortraject goed bekeken of het mogelijk is om deze te behouden. Dit is helaas niet mogelijk. De afstand tussen de stam van de abelen en het nieuw te bouwen geluidscherm is daarvoor te klein. In goed overleg met de gemeente Vlaardingen en de bomenverenigingen worden hier andere geschikte bomen geplaatst ter compensatie.