Categorieën

Service

Coalitie voor inclusie: ‘Vlaardingen voor iedereen bereikbaar’

Coalitie voor inclusie: ‘Vlaardingen voor iedereen bereikbaar’
Politiek

Coalitie voor inclusie: ‘Vlaardingen voor iedereen bereikbaar’

  • Ingezonden mededeling
  • 28-02-2022
  • Politiek
Coalitie voor inclusie: ‘Vlaardingen voor iedereen bereikbaar’
VLAARDINGEN – In de rolstoel de zware buitendeur van een winkel niet openkrijgen. Met een visuele beperking steeds stuiten op hindernissen op straat. Voor vele Vlaardingers zijn dit soort situaties dagelijkse realiteit. Dat moet veranderen, en daarvoor zet de Coalitie voor inclusie zich in. Maandagavond 7 maart start de coalitie zijn activiteiten in Kade40 met een bakkie koffie voor alle belangstellen.

Onder aanvoering van Jacky Silos, nummer 2 op de CDA-kandidatenlijst, heten de vijf ‘ambassadeurs’ van de coalitie iedereen welkom in Kade40. Tussen 19.30 en 20.30 uur kan iedere Vlaardinger binnenwandelen. Kade40 serveert een ‘bakkie inclusief’: een kopje koffie of thee met lekkers dat is gebakken door een jongere met een beperking. Verschillende Vlaardingers komen langs om te vertellen hoe zij met inclusie bezig zijn.

De Coalitie voor inclusie is een initiatief van de Verenigde Naties. Het doel is zoveel mogelijk mensen en organisaties te verenigen. Samen zetten ze zich in om wegen, gebouwen, het openbaar vervoer en zo meer toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. In Vlaardingen zijn al verschillende mensen en organisaties hiermee bezig. De Coalitie voor inclusie wil al die inzet bundelen. Jacky Silos: ,,Met de start van de Coalitie voor inclusie nodigen we iedereen uit, en zeker ook de Vlaardingers die zelf een beperking hebben. Samen staan we sterker!"

Voor een bakkie inclusief met een gebakje brengt Kade40 € 2,50 in rekening.

Drs. A.J. van Noort Belastingadviseurs B.V.

Paul Henri Spaakring 2, Vlaardingen

Meer over Drs. A.J. van Noort Belastingadviseurs B.V. →